Suomalaisten kehitysvammaisten luoma taide ja laadukkaat viinit kohtaavat Tampereen viinitukun ja Kehitysvammaliiton yhteisessä projektissa

Viini

Art Wine Vol 4

Raig de Raim Blanco

Espanja|75 cl|13%|Tuotenumero: 901247

art4.jpg

Kuiva, aromaattinen, hedelmäinen, trooppinen

Terra Alta on Katalonian eteläisin alue. Automatkalla kohti Batean kaupunkia voi ihailla perinteistä espanjalaista maaseutua, pienet kylät ja kaupungit pilkuttavat viiniköynnösten, oliivi- ja mantelipuiden hallitsemia tasankoja Pándolsin vuorten kohotessa horisonttiin. Alueella on viljelty viiniä jo keskiajalta saakka. Piñolin perhe on viljellyt alueella viiniä jo neljän sukupolven ajan. Tarhat (37ha) sijaitsevat Bateassa, jossa ilmasto on välimerellinen, mutta mannerilmasto antaa sille myös omat vaikutuksensa. Kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä, päivä- ja yölämpötilat vaihtelevat myös suosiollisesti rypäleiden kypsymisen  kannalta. Perheen ideologia on yksinkertainen, kaikki lähtee rypäleistä, heidän mukaansa 80 % hyvän viinin valmistuksesta riippuu hyvistä rypäleistä. Viinilä on ultramoderni ja viinintekijöillä on käytössään uusimmat laitteet ja tekniikat heidän valvoessaan viinin luonnollista valmistusprosessia. Tilan viinit kypsyvät kallioon louhitussa kellarissa, jotka ennen palvelivat vanhanaikaisten prässien sijoitus- paikkana.
www.vinospinol.

Hinta: 16,90 €

» Saatavilla Alkon tilausvalikoimasta.
Taitelija

Mikael Bashmakov

mikael.jpg

Mikael on positiivinen, pohdiskeleva ja hyväsydäminen nuorimies Tampereelta.
Hän on lennokas maalari, joka pitää maanläheisistä väreistä, luonnosta ja kävelystä.
Vapaa-aikanaan hän valokuvaa ympäristöään, soittaa kitaraa, kuuntelee musiikkia
ja juo mielellään kahvia. Mikael on työskennellyt kolme vuotta OmaPolku ry:n taidepajalla.

Työpaja

Työpaja OmaPolku - Tampere

Tampereella sijaitseva OmaPolku ry tuottaa työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Taideohjausta ja työtä nuorten kanssa tehdään uudistavassa hengessä, ennakkoluulottomasti, tavoitteellisesti ja ennen kaikkea osallisuutta edistäen erilaisissa työpajoissa.