Suomalaisten kehitysvammaisten luoma taide ja laadukkaat viinit kohtaavat Tampereen viinitukun ja Kehitysvammaliiton yhteisessä projektissa

Viini

Art Wine Vol 3

Domaine Gayda Grenache Lanquedoc-Roussillon

Ranska|75 cl|13%

pullo3.jpg

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen

Domaine Gaydan kotiseutu sijoittuu Etelä-Ranskaan Languedoc-Roussillonin viinintuotantoalueelle. Aurinkoisen ja kuuman ilmaston ansiosta rypäleet kypsyvät viinitarhoilla meheviksi ja eteläranskalaiset viinit saavat täydet tyylipisteet runsaasta hedelmäisyydestään. Domaine Gaydan Viognier-viinissä on avoin trooppisen hedelmäinen tuoksu ja viinin aromimaailmasta voi erottaa aprikoosin ja persikan vivahteita sekä hennon mausteisuuden. Viognier-valkoviini on maultaan mehukkaan hedelmäinen ja maltillisen hapokas. Eteläranskalaista valkoviiniä kannattaa kokeilla esimerkiksi mausteisen thai-ruoan rinnalla tai grillissä tirisevien lohiperhosten kaverina. Domaine Gayda valmistaa viinit luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä.

Loppuunmyyty

Taitelija

Arja Nevalainen

arjanevalainen.jpg

Arja Nevalainen (1952 - 2013) teki aktiivisesti taidetta lähes päivittäin Lieksan Taidetoimintakeskuksessa, jossa hän työskenteli sen perustamisesta vuodesta 1992 alkaen. Lisäksi hän oli mukana Teatteri Tuubin toiminnassa ja osallistui innokkaasti Luova-keskuksen kursseille, kuten mm. valokuvaus, vaatesuunnittelu ja jooga. Juhlapäivät olivat Arjalle tärkeitä ja hän muisti ja muistutti Lieksan Taidetoimintakeskuksessa syntymäpäivistä, juhlapyhistä ja merkkipäivistä. Taiteessa Arjan kädenjälki oli keveä ja viiva lennokas. Hänen taiteensa antaa lennokkuutta arkeen ja kruunaa keveydellään juhlan.


Arja Nevalainen voitti vuoden 2012 Papunetin kuvataidekilpailun teoksella "Varikset rannalla". Hänellä on ollut yksityisnäyttely "Lennokas viiva" Lieksan pääkirjastossa vuonna 2007. Arja Nevalaisen teoksia on ollut mukana monissa yhteisnäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Työpaja

Lieksan Taidetoimintakeskus

Honkalampi-säätiön Lieksan Taidetoimintakeskuksessa työskentelee tällä hetkellä parikymmentä taiteen harjoittajaa. Se on perustettu vuonna 1992 mahdollistamaan erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kuten kehitysvammaisten, liikenneonnettomuudessa vammautuneiden, mielenterveyskuntoutujien ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden taiteen tekemisen.
Taidetoimintakeskuksen toimintaan voi osallistua ilman erityisiä lahjakkuuksia.

Taidetoiminta pohjautuu kunkin henkilön omiin vahvuuksiin ja voimistaa kokemusta yhteisöllisestä osallisuudesta ja elämän merkityksellisyydestä. Lieksan Taidetoimintakeskuksen toiminta toteutetaan yhteistyössä Lieksan kaupungin kanssa.