Suomalaisten kehitysvammaisten luoma taide ja laadukkaat viinit kohtaavat Tampereen viinitukun ja Kehitysvammaliiton yhteisessä projektissa

Viini

Art Wine Vol 2

Domaine Gayda Viognier Lanquedoc-Roussillon

Ranska|75 cl|12,5%

pullo2.jpg

Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, aromikas

Domaine Gaydan kotiseutu sijoittuu Etelä-Ranskaan Languedoc-Roussillonin viinintuotantoalueelle. Aurinkoisen ja kuuman ilmaston ansiosta rypäleet kypsyvät viinitarhoilla meheviksi ja eteläranskalaiset viinit saavat täydet tyylipisteet runsaasta hedelmäisyydestään. Domaine Gaydan Viognier-viinissä on avoin trooppisen hedelmäinen tuoksu ja viinin aromimaailmasta voi erottaa aprikoosin ja persikan vivahteita sekä hennon mausteisuuden. Viognier-valkoviini on maultaan mehukkaan hedelmäinen ja maltillisen hapokas. Eteläranskalaista valkoviiniä kannattaa kokeilla esimerkiksi mausteisen thai-ruoan rinnalla tai grillissä tirisevien lohiperhosten kaverina. Domaine Gayda valmistaa viinit luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä.

Loppuunmyyty

Taitelija

Ville Penttilä

villepenttila.jpg

Ville on lempeä ja hyväntuulinen nuorimies Tampereelta. Hän on taitava maalari, joka pitää erityisesti luonnonläheisistä aiheista. Ville on myös ahkera piirtäjä, sillä hänelle on ominaista kertoa kuulumiset piirtäen tapahtumat kuviksi. Villelle tärkeitä asioita ovat taiteen ja käsitöiden lisäksi musiikki, pianonsoitto, puutarhatyöt ja läheiset ihmiset. Hän haaveilee asuvansa joskus maalla. Ville on työskennellyt Omapolku ry:n taidepajalla kaksi vuotta.

Työpaja

Työpaja OmaPolku - Tampere

Tampereella sijaitseva OmaPolku ry tuottaa työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Taideohjausta ja työtä nuorten kanssa tehdään uudistavassa hengessä, ennakkoluulottomasti, tavoitteellisesti ja ennen kaikkea osallisuutta edistäen erilaisissa työpajoissa.