Suomalaisten kehitysvammaisten luoma taide ja laadukkaat viinit kohtaavat Tampereen viinitukun ja Kehitysvammaliiton yhteisessä projektissa

Viini

Art Wine Vol 1

Cava Arciac Brut Selection Penédes

Espanja|75 cl|11,5%

pullo1.jpg

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, hedelmäinen

Ensimmäinen katalonialainen kuohuviini näki päivänvalon vuonna 1872. Tämän jälkeen Penedésin viinitarhoilla kypsyvistä Xarel-lo, Macabeo ja Parellada -lajikkeista syntyvät kuohuviinit ovat hurmanneet viininystävät ympäri maailman. Cava Arciac Brut Selection edustaa katalonialaista kuohuviiniä parhaimmillaan. Sen oljenkeltainen väri, pienet tiiviit kuplat ja raikkaan hedelmäiset aromit virittävät juhlatunnelmaa. Kuiva ja raikas cava sopii pirteän hapokkuutensa ansiosta ruokahalua herättäväksi aperitiivijuomaksi tai pikkusyötävien kyytipojaksi.

Loppuunmyyty

Taitelija

Taina Kari

tainakari.jpg

Taina Kari on Tampereen Tammelassa asuva 40-vuotias kehitysvammainen kuvataiteilija, joka on aloittanut taidetunnit Wärjäämön taideverstaalla vuonna 2006. Tainan maalausten aihealueet ovat monipuoliset, mutta varsinkin maisemat ovat hänen ominta alaa. Wärjäämön opissa Tainalle on syntynyt selvä oma tyyli ja siveltimen jälki ja hän on erityisen taitava värien käytössä. Taiteen lisäksi Taina on ahkera opiskelemaan myös muita aloja. Erityisenä kiinnostuksen kohteen ovat historia, arkkitehtuuri ja arkeologia.

Työpaja

Työpaja Wärjäämö - Tampere

Wärjäämö on Tampereen kaupungin Hyvinvointi -palveluihin kuuluva kehitysvammaisten toimintakeskus, joka aloitti toimintansa Finlaysonin vanhan värjäämön tiloissa syyskuussa 2006. Wärjäämön yläkerrassa sijaitsee Taideverstaan työtilat, jossa harjoitellaan taiteen tekemistä, kokemista ja ilmaisua käsityön, kuvataiteen ja draaman keinoin taidealan ammattilaisten ohjauksessa. Toiminnan tuloksena syntyvät mm. yksilölliset ja laadukkaat tuotteet alakerran puotiin. Yksikön toiminta-ajatuksena on tarjota kehitysvammaisille mahdollisuus kokeilla omia vahvuuksiaan eri taiteen aloilla sekä tutustua monipuolisesti ja laajasti taiteen maailman. Osallistuminen ja taitojen kehittyminen ovat verstaan toiminnan lähtökohtia, joissa on annettu paljon tilaa luovuudelle, elämyksille, oppimiselle, ilolle ja onnistumisen kokemuksille sekä yhteistoiminnalle.